OCHUTNAJTE SVET S TRAVEL CHANNEL A VYHRAJTE

 

Počas celého mesiaca august si môžete naladiť kanál Travel Channel vo vašej domácnosti cez anténu a precestovať svet aj z pohodlia domácnosti.

Počas tohto mesiaca vám prinášame recepty v spolupráci s Katarínou Kopúnovou, ktoré pocit zo spoznávania nových krajín ešte umocnia. Sledujte náš facebook a vyskúšajte Katkine ľahké recepty vhodné nielen na letné dni. Každý týždeň Vám prinesieme nový recept, ktorý nájdete aj v tomto článku. Prvý recept je už na našom facebooku.

Najodvážnejších a najakčnejších kuchárov sme sa rozhodli odmeniť. A odmeníme až troch z vás!

Ako sa zapojiť do súťaže?
Vyskúšajte aspoň jeden z Katkiných receptov a jeho fotografiu vložte do komentára pod recept na našom facebooku. Na konci augusta vyžrebujeme troch výhercov, ktorých kuchárske umenie odmeníme krásnym piknikovým košom.

Do súťaže sa môžete zapojiť do 31.8. 2018.

Želáme vám dobrú chuť
Tím Plustelka a Katka

 

Taliansko:
Hubové penne s kurkumou a citrónovou kôrou

O jedle:
Rýchle a ľahko pripraviteľné talianske jedlo. Jednoduchý smotanovo-hubový základ s osviežujúcou a aromatickou citrónovou kôrou. Dochutené letnými bylinkami. Farebné letné jedlo s kurkumou, ktorá je plná antioxidantov, pôsobí proti zápalom a omáčke dodáva žiarivú žltú farbu.

Suroviny:

  • 300 g penne alebo iných obľúbených cestovín
  • 1 malá cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžička ľubovoľných sušených byliniek
  • 1/2 lyžičky kurkumy
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 2 hrste kuriatok, šampiňónov alebo iných húb
  • 200 ml smotany
  • hrsť petržlenovej vňate
  • 1/4 citróna
  • kúsok parmezánu
  • hrsť pažítky
  • 1 jarná cibuľka
  • 2 lyžice olivového oleja

 

Postup:

Na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku a cesnak. Keď sú zlatisté, pridáme soľ, čerstvo zomleté čierne korenie, sušené bylinky a kurkumu. Orestujeme ešte zopár sekúnd, kým koreniny začnú rozvoniavať a pridáme nakrájané huby, ktoré udusíme pod pokrievkou. Keď sú huby takmer hotové, podlejeme smotanou, pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať, pár kvapiek citrónovej šťavy a trochu nastrúhanej kôry z citróna. Privedieme do varu, odstavíme a zmiešame s cestovinami, ktoré sme uvarili obvyklým spôsobom v osolenej vriacej vode. Podávame posypané parmezánom, pažítkou a nadrobno nasekanou jarnou cibuľkou.

 

 

Nahrajte fotku a vyhrajte

 

Španielsko :
Letná studená polievka

O jedle:
Osviežujúce jedlo na horúce dni. Sladké letné paradajky, šťavnatá uhorka a paprika. Jemne pikantná z kayanského korenia.

Suroviny:

  • 700 g paradajok
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1/2 uhorky
  • 1 šalotka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 jarná cibuľka
  • hrsť čerstvej bazalky
  • 3-4 kúsky chleba
  • šťava z 1/2 citróna
  • 1/4 lyžičky kayanského korenia
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olivový olej

 

Postup:

1 krajec chleba nakrájame na kocky a zalejeme asi 150 ml čistej vody. Ďalšie 2-3 krajce nakrájame na kocky a opečieme na olivovom oleji dochrumkava. Paradajky vložíme do vriacej vody. Keď ich šupka praskne, premiestnime ich do studenej vody a ošúpeme. Všetky suroviny vrátane ošúpaných paradajok nakrájame na menšie kúsky a vložíme do mixéra. Pridáme namočený chlieb a zmixujeme na hladký krém. Podávame vychladené s opečeným chlebom, nadrobno nakrájanou farebnou paprikou, lístkami bazalky a pokvapkané olivovým olejom.

 

 

Nahrajte fotku a vyhrajte